• 18. dubna 2023

Fyzioterapie preventivně a digitalizace fyzioterapie

Zdánlivě nesouvisející témata, která možná mají něco společného. Oddalování nevyhnutelného?

Za zamyšlení tedy stojí.

Proč lidé oddalují fyzioterapii při potíží, když jim může pomoci? Podobně by se dala položit otázka, proč fyzioterapeuti oddalují elektronizaci ordinace, když jim může pomoci?

Fyzioterapeuti často nechápou, proč lidé fyzioterapii odkládají až na poslední chvíli. Přitom by bylo dobré chodit třeba 1x za měsíc nebo za dva měsíce jen preventivně na „údržbu“.

Samozřejmě se najdou vyjímky, někteří přijdou na fyzioterapii preventivně nebo velmi brzo při vzniku potíží. Tito lidé si ušetří spoustu času, protože jim to „zabere“ pouze jednu až dvě dvouhodinové návštěvy měsíčně. Oproti tomu lidé, kteří již mají velké potíže, musí dojíždět na fyzioterapii i několikrát týdně po dobu několika měsíců. Musí si brát propustky z práce, nemocenskou nebo dovolenou, omezuje je to v běžném životě. Prostě jim to nakonec zabere mnohem více času než lidem, kteří chodí preventivně.

DSC_9450

To samé se může říct o fyzioterapeutech a vztahu k digitalizaci.

Nejen lidé pracující v IT, ale i jiné obory, pro které se počítač stal běžným nástrojem k výkonu jejich povolání, často nechápou fyzioterapeuty, proč mají dokumentaci stále v papírové podobě. Vždyť mít v dnešní době vše v PC je naprosto normální, tak proč tam nemít kartotéku pacientů, kalendáře atd. Z prvu digitalizace fyzioterapeutům může zabrat nějaký čas navíc, takto investovaný čas se ale mnohonásobně vrátí při hledání dokumentů, objednávání pacient, výkaznictví apod. Stejně jako se ušetří čas pacientům, kteří chodí preventivně na fyzioterapii. Samozřejmě i mezi fyzioterapeuty jsou výjimky.

Fyzion - New App (light)

Digitalizujte svou ordinaci ještě dnes!

Fyzion je komplexní řešení pro správu ordinace fyzioterapeuta. Obsahuje mnoho užitečných funkcí, které šetří čas a zefektivňují práci.