• 15. června 2023

Moderní technologie zefektivňují vyšetření

Jako snad ve všech oborech, ani u fyzioterapie není jinak tomu, než držet krok s dobou a současnými trendy. Jako fyzioterapeuti si tak můžete svoji kvalifikaci a především praxi obohatit jednak o nové praktické kurzy, jež využívají nejnovější poznatky z oboru, jednak jsou v dnešní době v ordinacích více než vítány moderní technologie a přístroje, které usnadní nebo zefektivní práci. O jaké pomocníky se jedná?

SWT_application_patellar-tendinopathy_jumpers-knee_1448481495_original

Některé kliniky využívají moderní ultrazvuky k vyšetření poranění měkkých tkání nebo při vyšetření svalů pánevního dna a břišní diastázy. Dalším cenným asistentem, zvláště v praxi fyzioterapeutů se zaměřením na podologii, je podoskop. Přístroj, který hodnotí stav chodidel, jejich klenbu a případné deformity. K dobrým pomocníkům během terapií můžeme dále řadit vysokovýkonné lasery, fokusové a radiální rázové vlny nebo TR-Therapy. Samozřejmě k dalším výborným přístrojům patří pokročilé rehabilitační systémy a “roboti”. S těmi se však můžeme spíše setkat ve velkých rehabilitačních ústavech než v “malých” ordinacích soukromých fyzioterapeutů.

Možná nejste o všech výhodách, které moderní technologie přináší, přesvědčeni. Je tedy nutné uvést, že významným přínosem nejen výše uvedených přístrojů je objektivní záznam pacienta. K dispozici tak máte data, které vám dobře poslouží pro porovnání stavu klienta při vstupní prohlídce, během terapií nebo při výstupní kontrole. Pro vás jako fyzioterapeuta mají takováto data, mnohdy doplněná o fotografie, vypovídající hodnotu v tom, zda se terapie ubírá správným směrem. Při pozitivních výsledcích je to i výborná motivace pro pacienty k další práci na sobě samém.

header_macbook

Zajímá vás, jak modernizovat ordinaci?

Mrkněte, co dokáže systém Fyzion