• 20. října 2023

Tipy pro začínající fyzioterapeuty

Perlan nebo prostěradlo?

Když už jste si vybrali lehátko a vybavení do ordinace jako jsou labilní podložky, gumy nebo therabandy, je na čase popřemýšlet, jestli budete spolupracovat s prádelnou, což je pro začátek samozřejmě dražší varianta nebo zda budete používat jednorázové perlany, které po použití jednoduše vyhodíte do speciálního odpadkového pytle nebo plastového boxu.

Perlany seženete online například u firmy Eureko, Medhelp-shopu nebo v lékárně Dr. Maxe.

Kvalitní rezervační systém

Po tom, co jste zvládli oběhat úřady, zajistit si místo pro praxi a vybavit ordinaci, je na čase vybrat si kvalitní rezervační systém, který se stane vaším nejlepším kamarádem. Kvalitní systém vám ušetří nejenom čas, ale v budoucnu také peníze, proto se jeho investice na začátek rozhodně vyplatí!

Pomůže Vám s kartotékou, rezervací klientů, stvrzenkama, GDPR nebo statistikou pro ÚZIS (každoroční povinností nahlásit úřadu kolik jste měli za rok pacientů, kolik Vás v ambulanci pracuje atd..).

Na trhu najdeme kromě bezkonkurenčního Fyzionu ještě Noona, Reservio nebo Bookio…

Podívejte se na nejlepší rezervační systém pro Fyzioterapeuty

Pořádek v papírování a penězích

Kromě toho, že jsme fyzioterapeuti, tím, že si založíme vlastní praxi se z nás také stávají živnostníci a tím pádem máme daňovou povinnost. Platíme si měsíčně zdravotní, sociální a pojištění odpovědnosti nebo dobrovolné nemocenské. Pokud nejsme plátci DPH není potřeba měsíční vykazování, ale i přesto je dobré mít v úředních papírech pořádek, abychom měli připravené podklady k daňovému přiznání.

K tomuto účelu můžeme využít fakturoid, vyfakturuj nebo idoklad. Daňové přiznání si můžeme udělat sami nebo využít služeb účetní, což vřele doporučuji.

Krom toho není od věci mít soukromý a podnikatelský účet, ze kterého si měsíčně budete posílat sami sobě výplatu. Dá vám to tak jasný přehled o stavu Vašich financí.

Platební karta jako pro- klientský servis

Pokud chcete nabídnout lepší služby, doporučuji možnost platit kartou, kromě klasické hotovosti nebo převodu. Nejjednodušší je malý terminál sum up. Poziřovací cena je velmi nízká, vejdeme se do tisícovky. Měsíčně neplatíme žádné poplatky, jen z každé platby odvedeme kolem 2 %.

Samotný platební terminál se dá sehnat do 1 000 korun třeba na Alze, k tomu už stačí jenom nainstalovat aplikaci sum up na telefon. K fungování aplikace stačí připojení na internet. Pro více info: https://www.sumup.com/cs-cz/.